T: +386(0)51.635.904
info@eminenta.eu
Vremenska napoved
Mini ANG-SLO slovarček
E-razglednice
Chauffeur Services
AirRouting group
Private Aircraft Charter
vino & kulinarika tour Natisni E-mail

Vinska cesta - Goričko

Severovzhod Slovenije je okrašen z valovitimi Goričkimi griči, pokritimi z nepreglednimi terasami trte in bujnimi gozdovi. Čeznje vodi kar 140 kilometrov dolga po naravnih zanimivosti – vinska cesta, ki povezuje vinogradnike, turistične kmetije in vinotoče Goričkega.

Pokrajina nagradi svoje obiskovalce ne le z veličastnimi razgledi, temveč tudi z bogatimi okusi žlahtne kapljice (laški in renski rizling, chardonnay, beli in sivi pinot idr.) in pristne domače jedače (posolanke, retaše, bograč, koline z bujto repo ipd.).

Goričko je najlepše skozi oči pohodnika ali kolesarja, ki lahko vsak trenutek ustavita pogled ter prav počasi in globoko začutita to odmaknjeno pokrajino.

Priporočamo vam, da si za turo vzamete 2 ali 3 dni časa.


Vinska cesta – Goriška brda

Na skrajnem zahodu Slovenije se razprostira primorsko obarvan vinorodni okoliš Goriška brda. Objemajo ga tokovi smaragdno zelene Soče in sramežljive, v ozko dolino skrite Idrijce, zaključujeta pa stara očaka, hriba Sabotin in Korada.

Briški griči so posuti z vinogradi, izmed katerih kukajo majhne, idilične vasice. Že en sam pogled na pokrajino pove obiskovalcu, da ga tu čakajo prav posebni kulinarični užitki v obliki domačega pršuta, oliv, različnih vrst sira in vrhunskih vin.

Za raziskovanje Goriških brd vam priporočamo 2 do 3 dni na dveh ali štirih kolesih.


Pot po slovenskih gradovih

Drobna Slovenija skriva med svojimi zakladi kopico srednjeveških gradov in sodobnejših graščin. Mnoge zgradbe so obnovljene in pripravljene, da ponudijo obiskovalcu vse razkošje dvornega življenja.

Privoščite si:

  • pravi grajski sprejem na Gradu Otočec,
  • vrhunsko gurmansko razvajanje Dvorca Zemono,
  • popolno sprostitev telesa in duha v Kendovem dvorcu,
  • partijo golfa na najlepšem igrišču v Sloveniji na Gradu Mokrice,
  • svež podalpski zrak v vrtovih Titove Vile Bled.

Za grajsko popotovanje po Sloveniji vam priporočamo od 3 do 5 dni.